Přítelkyně.cz

Slaďoučký recept: Piškotový ježek
Publikováno: Čtvrtek, 07.10. 2010 - 19:20:02
Téma: Recepty sladké


Slaďoučký recept: Piškotový ježek

Mezi tradiční výrobky rodinné společnosti Manner, patří již řadu let oblíbené a osvědčené Manner - vaječné piškoty, upečené z nejjemnějšího těsta s lehce zrnitou vrstvou cukru na povrchu. Nejen, že jsou žádanou přísadou na pečení či vaření, ale zároveň jsou vynikající jako malé občerstvení třeba ke kávě, nebo jako svačinka pro malé děti.


Při výrobě nejsou používány žádné aromatické látky, barviva, ani konzervační přísady. Proto jsou ideální pro přípravu nejrůznějších dětských dezertů.

„Společnost Manner zaujímá vedoucí místo na trhu nejen ve výrobě vaflí, nejrůznějších oplatek, perníčků a čokolády, nýbrž i ve výrobě piškotů,“ říká Ale Aldo Koláček, marketingový a obchodní ředitel společnosti Manner. „Základem piškotového těsta je mouka a vejce. Na kvalitě výrobků si velmi zakládáme, a proto při výrobě vaječných piškotů používáme výhradně vajíčka z volného chovu,“ dodává Ale Aldo Koláček.

Tradice pečení piškotů má dlouhou historii. Již koncem patnáctého století byly piškoty oblíbenou pochoutkou šlechty na vévodském dvoře Savoyen ve Francii. Pekaři je tehdy vynalezli u příležitosti návštěvy francouzského krále. I dnes nalezneme piškoty snad v každé domácnosti. Jsou ideální rychlou svačinkou nebo základem pro mnoho moučníků, jako například oblíbené Tiramisu. Manner Vám nyní přináší tip na dortík pro děti, který nejen potěší jejich jazýčky, ale rovněž vykouzlí dětský úsměv na tváři.

Ježek z piškotů

Přísady:
1/2 balení čokoládového pudingového prášku
1/4 l mléka
10 dkg Manner-čokolády
cca. 40 kusů Manner-vaječných piškotů
1/8 kg másla
5 dkg moučkového cukru
10 dkg mandlí
rybízová marmeláda
kandované třešně jako očička (lze nahradit lentilkami)

Příprava:
Uvaříme puding z prášku a mléka. Rozpustíme v něm Manner-čokoládu. Ušleháme máslo
s moučkovým cukrem a přimícháme vychlazený puding. Manner-vaječné piškoty vyložíme na papír a natřeme silnou vrstvou krému. Piškoty potřeme rybízovou marmeládou a potřenou stranou položíme na krém. Horní stranu pokapeme mlékem. Pak dáme vrstvu krému
a několikrát opakujeme. Každou vrstvu uděláme trošku menší, takže vznikne tvar ježka. Potřeme krémem, necháme špičku jako čumáček. Dáme na několik hodin do chladu. Půlky oloupaných mandlí nakrájíme jako bodliny a na závěr uděláme očička.









Tento článek si můžete přečíst na webu Přítelkyně.cz
http://www.pritelkyne.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://www.pritelkyne.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=2426