Přítelkyně.cz - úvodní strana
Diety
Beauty
Cvičení
Fashion
Miminka a děti
Těhotenství
Zdraví
Bylinky
Mazlíčci
Pěstujeme
Recepty sladké
Recepty slané
Bydlení a interiér
Cestování
Kreativní okénko
Vánoční recepty
Finance
Promi-news
Ze společnosti
Horoskopy
Na slovíčko
Svatba
Vztahy a Erotika
Kamasutra polohy
Kurzovní lístek
Biorytmy
Čínský horoskop
Magie
Počítadlo života
Fóra a diskuze
Venive.cz
 

    SUPER NABÍDKY

    V jaké poloze s partnerem spíte?

    Zábava

    Články

  

Recepty ze sójového ''masa''
spoluprace

Recepty ze sójového "masa"

Musaka ze sójového „masa“
Sójové „maso“ vložíme do osolené vody, vaříme je asi 30 minut a dáme je okapat. Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli, na ni vložíme sójové „maso“, osmahneme je, podlijeme, osolíme, přidáme pepř a kari a dusíme doměkka. mezitím si nakrájíme větší tykev na 1cm silné plátky, oloupeme je, měkký vnitřek odstraníme, každý plátek osolíme, obalíme v hladké mouce a osmažíme na oleji.


Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou promíchanou se sezamovými semínky a na dno rozložíme polovinu osmažené tykve. Tu posypeme strouhaným pikantním sýrem a poklademe očištěnými a pokrájenými paprikami a rajčaty, na něž vložíme podušené sójové „maso“. To zakryjeme druhou částí osmažené tykve a strouhaným pikantním sýrem a vše zalijeme vejci rozšlehanými v mléce. Pečeme v troubě naplno asi 30 minut.

Sójové mleté řízečky s vepřovým masem
Sójové „maso“ povaříme v osolené vodě asi 30 minut a necháme je okapat. Pak je umeleme spolu s vepřovým libovým masem (v poměru 1:2), přidáme v mléce namočené a vymačkané žemle, sůl, pepř, majoránku, vejce, česnek a kukuřičný škrob a z této směsi tvarujeme řízečky, které opečeme po obou stranách na oleji. Na talířích zalijeme ostrým kečupem.

Sójové „maso“ dušené na houbách
Sójové „maso“ zalijeme osmahnutou cibulkou a trochou osolené vody s kmínem a necháme je namočené asi 30 minut. Přidáme nakrájené čerstvé či sušené (předem namočené a pak vymačkané) houby a vše dusíme doměkka. Ke konci dušení zaprášíme moukou, povaříme a vmícháme třenou nivu.


Zdroj: Jarolímková, Stanislava; Jak připravovat obiloviny, luštěniny, semena a ořechy; MOTTO www.motto.cz , Praha, 2007


 

   

    Související odkazy

    Možnosti



TIP: Dámské spodní prádlo Luxusní spodní prádlo I Vánoce - 2016 - tipy na vánoční dárky I Svatební spodní prádlo I Zbytky látek na patchwork

Přítelkyně.cz časopis pro ženy 2004 - 2016, ISSN 1214-7133 - Všechna práva vyhrazena

 
O násKuchařka | Poradny | Kamasutra-sexuální polohy |  Miminko | Vánoce 2016 - recepty | Venive.cz | Zbytky látek