Přítelkyně.cz - úvodní strana
Diety
Beauty
Cvičení
Fashion
Miminka a děti
Těhotenství
Zdraví
Bylinky
Mazlíčci
Pěstujeme
Recepty sladké
Recepty slané
Bydlení a interiér
Cestování
Kreativní okénko
Vánoční recepty
Finance
Promi-news
Ze společnosti
Horoskopy
Na slovíčko
Svatba
Vztahy a Erotika
Kamasutra polohy
Kurzovní lístek
Biorytmy
Čínský horoskop
Magie
Počítadlo života
Fóra a diskuze
Venive.cz
 

    SUPER NABÍDKY

    V jaké poloze s partnerem spíte?

    Zábava

    Články

  

Lehké a zdravé borůvkové recepty pro slunečné dny
spoluprace

Lehké a zdravé borůvkové recepty pro slunečné dny

Jak si zpříjemnit teplé dny babího léta? V tomto období mohou být velmi osvěžující vychlazené čerstvé mléčné výrobky. Ty jsou nejen zdraví prospěšné, ale lze je využít i pro přípravu mnoha výborných jídel. Pro ty, kdo chtějí vyzkoušet něco nového, přináší společnost Elopak lehké recepty.


Nejprve se osvěžíte letním borůvkovým drinkem s čerstvým mlékem a bílým jogurtem Moravia z Vysočiny a potom si pochutnáte na tradičních ovocných koláčích s čerstvou smetanou Olma.

Čerstvé mléko je nezbytnou součástí mnoha pokrmů. Jeho využití ocení zejména Ti, kteří mají rádi chutná, ale zároveň zdravá jídla. Čerstvé mléko je dobrým a snadno stravitelným zdrojem cenných bílkovin, vápníku a obsahuje vitaminy A, D, E, K rozpustné v tucích. Při výrobě čerstvého mléka nedochází k jejich ztrátě, protože mléko je zpracováno procesem zvaným pasterizace. Tento způsob zpracování zaručuje zachování všech cenných živin v přirozeném a neporušeném stavu. Proto je čerstvé mléko chuťově výborné a lehce stravitelné. Pro letní vaření doporučujeme čerstvé mléko Moravia, u něhož oceníte nejen jeho výbornou chuť, ale i nový praktický obal Diamond Pure-Pak® od společnosti Elopak.

Mléčný borůvkový koktejl s jogurtem

Budete potřebovat:
100 g borůvek, 300 ml vychlazeného čerstvého mléka se stříškou, 3 lžíce bílého jogurtu, 1 kávovou lžičku vanilkového cukru, 1 lžičku cukru krupice

Postup:
Do nádoby nasypeme omyté borůvky, lžičku cukru krupice a lžičku vanilkového cukru. Přidáme 3 lžíce bílého jogurtu a 300 ml vychlazeného čerstvého mléka. Vše ušleháme ručním tyčovým mixérem. Jogurtový borůvkový koktejl nalijeme do sklenice nebo do poháru a ozdobíme šlehačkou, s níž je nápoj ještě lahodnější.
Čerstvá smetana ke šlehání neobsahuje žádné chemické přísady. Navíc z ní můžete získat životně důležité vitaminy A, D, E, K, které se váží na tuky a jsou při výrobě čerstvé šlehačky zachovány. Pro letní vaření doporučujeme čerstvou smetanu na šlehání Olma. Ta je balená v kartonovém obalu Pure-Pak® s charakteristickou stříškou, který nepropouští UV záření a tím nedochází k znehodnocování mléčného tuku, který tvoří základ šlehaček. Zároveň ke ztrátě dalších zdraví prospěšných látek. Smetana Olma si zachovává pravou smetanovou chuť.

Ovocné koláče

Na těsto budete potřebovat:

½ kg (2 čtvrtlitrové hrnky rovné hladké mouky), 3/4 hrnek cukru písku, 1 vanilkový cukr + 1x špetka soli, 1kostička droždí, 1 šlehačka Olma, 4 žloutky, 8 lžic oleje
Na drobenku budete potřebovat:
1 díl másla, 1 díl cukru, 1 díl hrubé mouky, 1 díl dětské krupičky

Postup:
Mouku smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, solí, olejem a vše dobře promícháme. Kvásek připravíme rozmícháním droždí se lžičkou mouky, cukru a 2 lžícemi teplé vody. Do směsi přidáme tekutou šlehačku Olma a kvásek. Zaděláme těsto, přidáme žloutky a promícháme. Těsto zhoustne při kynutí, propracováváme tak dlouho, dokud se nám nedělají bubliny a necháme cca 1 hodinu kynout ( mezi touto dobou 2 x těsto propracujeme).

Po vykynutí rozdělíme těsto na 8 větších bochánků a dáme je na plech ( na pečící papír) cca 5 cm od sebe a od okrajů plechu. Bochánky vytvarujeme na placičky a potřeme je celé rozšlehaným vejcem a necháme cca 5 minut nakynout.
Na tyto placičky klademe ovoce (borůvky, meruňky, jablka, hrušky) a dáme do trouby péct při 170 stupních cca 5 minut a po té vyndáme plech z trouby a přidáme na koláče drobenku a pečeme dozlatova.
V případě, že zachováte tento postup, tak ovoce nepustí šťávu a koláče nejsou „mokré“.

Víte, že……:
….. pravidelná konzumace plodů borůvky se blahodárně projeví na Vašem zdraví a zraku?

V borůvkách (listech a plodech) je obsažena látka zvaná tříslovina, ta způsobuje svíravost při styku s pokožkou. Borůvky působí také proti průjmům, zánětům dutiny ústní, snižují v krvi koncentraci cukru a cholesterolu. Modrý pigment nalezený v plodech má protivředovou aktivitu a působí ochranně na žaludek. Pomáhá proti otokům, zánětům a zlepšuje vidění.


 

   

    Související odkazy

    Možnosti



TIP: Dámské spodní prádlo Luxusní spodní prádlo I Vánoce - 2016 - tipy na vánoční dárky I Svatební spodní prádlo I Zbytky látek na patchwork

Přítelkyně.cz časopis pro ženy 2004 - 2016, ISSN 1214-7133 - Všechna práva vyhrazena

 
O násKuchařka | Poradny | Kamasutra-sexuální polohy |  Miminko | Vánoce 2016 - recepty | Venive.cz | Zbytky látek